Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Wet op de godslastering is symboolwetgeving"

ChristenUnie-kamerlid Gert-Jan Segers in Moraalridders

in Nieuws

De wet op godslastering is een symbolische wetgeving. Maar het willen afschaffen ervan is ook symbolisch. Dat zei ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers woensdag in het EO-programma Moraalridders.

'Een wet die toch niet nageleefd wordt afschaffen doet niet veel pijn. Maar de energie waarmee Kamerleden deze wet willen elimineren: dat doet pijn.' Segers vind de de mogelijke afschaffing ervan dan ook 'veelzeggend' en 'een veeg teken'. 'Deze wet staat symbool voor iets wat veel belangrijker is: dat we elkaar respecteren.'

Het kersverse ChristenUnie-Kamerlid noemt het onbeschaafd dat een meerderheid weigert rekening te houden met de gevoelens van een minderheid in de Kamer. 'Die minderheid ervaart dit als het wegdoen van de laatste christelijke symbolen uit de samenleving. Alsof alles wat nog christelijke is opgeruimd moet worden.'

Last
Segers: 'We hebben in Nederland wetten die rekening houden met homo's, met culturele minderheden.... Waarom dan niet een wet die rekening houdt met een religieuze minderheid als niemand daar verder last van heeft?'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zijn we op weg naar een christendom zonder religie?

Zijn we op weg naar een christendom zonder religie?

‘Die gedachte is misschien zo gek nog niet’

Marinus de Jong

Groningse kerk trekt duizenden bezoekers – met whisky

Groningse kerk trekt duizenden bezoekers – met whisky

Monumentale Der Aa-kerk locatie voor whiskyfestival

Gert-Jan Schaap

16 maart 2018
Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Religieuze diversiteit vooral in de grote steden

Willem Bikker