Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Verzin een twitteradres voor de paus

Paus Benedictus XVI opent eigen Twitter-account

in Christelijk Nieuws

De 85-jarige paus gaat zijn persoonlijke Twitter-account openen. Binnenkort maakt het Vaticaan de naam van het nieuwe Twitteraccount bekend. Met zo'n miljard katholieken in de wereld zit het met het aantal volgers van de paus wel goed. Een grotere zorg is zijn computerkennis. De paus staat bekend als anti-computer en waarnemers vermoeden dat hij zijn mededelingen op papier zet waarna een medewerker die verspreidt op de sociale media.

Vorig jaar verstuurde Benedictus overigens al zijn eerste tweet, maar dat was toen via het account van het Vaticaan. Zijn tweet luidde als volgt: "Onze heer Jezus Christus zij geprezen! Met mijn gebeden en zegeningen, Benedictus." Verrassend detail: volgens het Vaticaan heeft de paus de tweet verstuurd - helemaal zelf en via de iPad.

Ideeën voor een accountnaam?
Wat wordt de naam voor het nieuwe Twitteraccount volgens jou? @PontifexMaximusPausBenedictusXVI? Of nog andere suggesties voor de paus?

Bron: Huffington Post/Volkskrant

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons