Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paul Haenen over 25 jaar dominee Gremdaat

"Haenen is een twijfelaar, Gremdaat niet"

in Mediatips

Het type 'dominee Gremdaat' gaat al 25 jaar mee. Volgens acteur Paul Haenen komt dat door zijn bevlogenheid en het inspelen op de actualiteit. Vandaag zit hij in de studio van Dit is de Dag en vertelt hij over zijn karakters dominee Gremdaat, Margreet Dolman en Bert van Sesamstraat.

"Veel mensen denken zelfs dat Gremdaat een echte dominee is," vertelt Haenen. "Dat komt omdat ik geloof niet belachelijk maak. Ik heb als mens in de vorm van dominee Gremdaat een boodschap en ik wil mensen vreugde brengen. In het dagelijkse leven twijfel ik veel meer, maar in de rol van dominee kan ik mensen richting wijzen."

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Een PvdA'er die lid wordt van de ChristenUnie?

Een PvdA'er die lid wordt van de ChristenUnie?

CU-voorzitter Piet Adema reageert op komst Sander Terphuis

Sjoerd Wielenga

politiek en...
Stephan Sanders probeerde voor een jaar de kerk uit

Stephan Sanders probeerde voor een jaar de kerk uit

"Als mensen het belachelijk vinden dat ik geloof, dan is dat maar zo"

Rikko Voorberg: ‘Hoerenlopen niet verbieden’

Rikko Voorberg: ‘Hoerenlopen niet verbieden’

Amsterdamse predikant is tegen Frans besluit om hoerenlopers te bestraffen

Dit is de dag