Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Naleven verbod godslastering niet haalbaar

in Nieuws

Het naleven van een vloekverbod is niet haalbaar. In de 15 gemeenten waar een dergelijk verbod van kracht is heeft nog nooit iemand een boete gekregen wegens vloeken. Dat schrijft ochtendkrant Sp!ts op de voorpagina.

"Iedere rechter maakt er gehakt van"
Volgens de krant bestaan er in ons land tal van lokale regeltjes, zoals rondhang-, zwerfvuil- of hondenpoepverboden die amper worden nageleefd.
Volgens hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer valt vloeken onder artikel 7 van de grondwet: de vrijheid van meningsuiting. "Iedere rechter maakt er gehakt van'', zegt hij in de krant.

"Het werkt niet"
De Bond tegen het Vloeken is ook niet blij met de vloekverboden. "Het werkt niet'', zegt Hans Alderliefste van de bond in Sp!ts. "Men handhaaft toch niet en als zo'n verbod wordt opgeheven denkt iedereen dat er weer gevloekt mag worden."

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis challenge over het horen van Gods stem

Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 oktober 2018
Groot nieuws: een nieuw godsargument!

Groot nieuws: een nieuw godsargument!

'Diverse ervaren filosofen bevestigen dat het argument zeer solide is'

Reinier Sonneveld

31 augustus 2018
Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

‘Theoloog des Twitterlands’ zoekt graag de spanning op

Reinald Molenaar