Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Naleven verbod godslastering niet haalbaar

in Nieuws

Het naleven van een vloekverbod is niet haalbaar. In de 15 gemeenten waar een dergelijk verbod van kracht is heeft nog nooit iemand een boete gekregen wegens vloeken. Dat schrijft ochtendkrant Sp!ts op de voorpagina.

"Iedere rechter maakt er gehakt van"
Volgens de krant bestaan er in ons land tal van lokale regeltjes, zoals rondhang-, zwerfvuil- of hondenpoepverboden die amper worden nageleefd.
Volgens hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer valt vloeken onder artikel 7 van de grondwet: de vrijheid van meningsuiting. "Iedere rechter maakt er gehakt van'', zegt hij in de krant.

"Het werkt niet"
De Bond tegen het Vloeken is ook niet blij met de vloekverboden. "Het werkt niet'', zegt Hans Alderliefste van de bond in Sp!ts. "Men handhaaft toch niet en als zo'n verbod wordt opgeheven denkt iedereen dat er weer gevloekt mag worden."

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
God en het lijden

God en het lijden

Hoe ga je daar als christen mee om?

Auto’s weggeven om bezoekers te trekken? Deze kerk deed het

Auto’s weggeven om bezoekers te trekken? Deze kerk deed het

Want, zegt de voorganger: "Gods liefde is onvoorwaardelijk"

Gert-Jan Schaap

kerk 6 maart 2018