Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Kempi blijft boegbeeld van Straatbijbel"

Daniël de Wolf over rapper Kempi, verdacht van mishandeling en loverboy-praktijken

in Geloven

'De bijbel staat vol met jongens als Kempi.' Dat zei straatpastor Daniël de Wolf woensdag in het EO-programma Moraalridders. 'Kempi is een goed voorbeeld van de verhalen die in de bijbel staan. Zwakke mensen maken fouten. Maar voor iedereen is er een nieuwe kans.'

De Wolf schreef mede met hulp van rapper Kempi een nieuw deel van de zogenaamde 'Straatbijbel': Genesis, hoe die torrie begon. Dat terwijl Kempi afgelopen week in de gevangenis werd opgepakt voor het prostitueren van een 16-jarig meisje. De Wolf: 'Toen ik het hoorde was mijn eerste gedachte: klootzak! Maar de tweede gedachte was: ook voor Kempi is er hoop, vergeving en een nieuwe kans.' 

Volgens De Wolf is het vaak maar een dun lijntje dat brave burgers scheidt van criminelen. 'Ik ben niets meer of minder dan Kempi. Ook ik heb een strafblad bij God en waarschijnlijk ook bij mijn vrouw. Kempi is een uitstekende identificatiefiguur voor de straatjongens. De bijbel staat vol verhalen van mensen met bloed aan hun handen, verkrachters en moordenaars. Daar past hij naadloos bij.' 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rijk worden? Lees eerst dit!

Rijk worden? Lees eerst dit!

Wat moet je als christen met al dat geld?

Reinald Molenaar

Gouden tips voor meisjes- en jongensvaders

Gouden tips voor meisjes- en jongensvaders

'Geef je zoon ruimte, maak je dochter belangrijk'

7 redenen om je tienden te geven

7 redenen om je tienden te geven

Geven is leuk. Echt!

Reinier Sonneveld

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’