Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hoe klinkt oorverdovende stilte?

EO en RKK volgen 'Taizé in Rome' in speciale live-uitzending

in Nieuws

Stilte, gebed en een massa van tienduizenden jongeren – een verbazingwekkende combinatie. Toch is het onder andere dat wat we te zien krijgen in een speciale live-uitzending ‘Taizé in Rome’. De EO en RKK volgen eind december de vijfendertigste oecumenische jongerenontmoeting vanuit het hart van de Eeuwige Stad.

Andries Knevel presenteert samen met Wilfred Kemp het programma: "Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is en dat is zeer inspirerend om mee te maken." Wilfred Kemp sluit daarbij aan:  "Ruim 30 jaar geleden was ik zelf in Taizé. Dat maakte toen diepe indruk. De laatste jaren is Rome een plek waar ik regelmatig ben. Dat voelt altijd als thuiskomen. Eind dit jaar komt Taizé naar Rome. Mooier kan bijna niet!”

Slaapplekken
In het televisieprogramma vertellen jonge pelgrims wat ze meemaken en waarom ze deze dag zo bijzonder vinden. De gesprekken worden afgewisseld met met reportages: hoe worden de pelgrims ontvangen? Zijn er genoeg slaapplekken? En hoe klinkt oorverdovende stilte?

Taizé in Rome, zaterdag 29 december 17.35 uur bij EO & RKK op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

jodendom
Jaarquiz: Dit was 2016!

Jaarquiz: Dit was 2016!

Het jaar in twintig uitspraken

politiek en...
Hillsong tv-zender gaat live

Hillsong tv-zender gaat live

24/7 worshipmuziek, preken en conferenties kijken

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans