Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hoe klinkt oorverdovende stilte?

EO en RKK volgen 'Taizé in Rome' in speciale live-uitzending

in Nieuws

Stilte, gebed en een massa van tienduizenden jongeren – een verbazingwekkende combinatie. Toch is het onder andere dat wat we te zien krijgen in een speciale live-uitzending ‘Taizé in Rome’. De EO en RKK volgen eind december de vijfendertigste oecumenische jongerenontmoeting vanuit het hart van de Eeuwige Stad.

Andries Knevel presenteert samen met Wilfred Kemp het programma: "Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is en dat is zeer inspirerend om mee te maken." Wilfred Kemp sluit daarbij aan:  "Ruim 30 jaar geleden was ik zelf in Taizé. Dat maakte toen diepe indruk. De laatste jaren is Rome een plek waar ik regelmatig ben. Dat voelt altijd als thuiskomen. Eind dit jaar komt Taizé naar Rome. Mooier kan bijna niet!”

Slaapplekken
In het televisieprogramma vertellen jonge pelgrims wat ze meemaken en waarom ze deze dag zo bijzonder vinden. De gesprekken worden afgewisseld met met reportages: hoe worden de pelgrims ontvangen? Zijn er genoeg slaapplekken? En hoe klinkt oorverdovende stilte?

Taizé in Rome, zaterdag 29 december 17.35 uur bij EO & RKK op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 34)

Bart van Delen

Gisteren
Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Maandag, 21.10 uur, NPO 2

Tirza van der Graaf

Gisteren
Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Zaterdag, 21.20 uur, NPO 2

18 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’