Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Doodstraf voor christelijke makers anti-islamfilm

Christelijke Egyptenaren veroordeeld wegens aandeel in anti-islamfilmpje

in Christelijk Nieuws

Zeven christelijke Egyptenaren zijn woensdag bij verstek ter dood veroordeeld wegens hun aandeel in het verschijnen van een filmpje in september waarmee de islam werd beledigd. De omstreden opnames werden in Californië opgenomen en via internet verspreid. De opnames veroorzaakten veel protesten in de islamitische wereld.

De zeven zijn veroordeeld wegens het beledigen van het islamitische geloof via hun deelname aan de productie van een film die de profeet Mohammed beledigt, aldus rechter Saif al-Nasr Soliman.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons