Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Carel ter Linden: "Na m'n dood ga ik niet naar God"

'Hofpredikant' gelooft niet meer in het hiernamaals.

in Geloven

In de loop der jaren heeft Ter Linden het geloof in een leven na de dood losgelaten. Op geloofsgebied is hij meer zekerheden en beelden kwijt geraakt. Misschien dat het hem daarom ook niet lukte om na de dood van zijn vrouw boos te worden op God.

Carel ter Linden kreeg landelijke bekendheid als hofpredikant die o.a. Willem Alexander en Maxima trouwde en de herdenkingsdienst van Prins Bernhard leidde. Daarnaast schreef hij boeken over geloof en een dichtbundel.

Kefah Allush praat in 'De Kist' met hem over de dood van zijn vrouw, die ongeneeslijk ziek bleek, net toen Ter Linden een boek over rouwverwerking geschreven had.

'Ik kan heimwee hebben naar de tijd dat ik als kind bad: ik ga slapen ik ben moe, doe mijn beide oogjes toe, Here houdt ook deze nacht, over Careltje de wacht. Ik vind het een mooie gedachte, God die over je waakt, maar ik kan me die God niet anders indenken dan in de gestalte van mensen die begrepen hebben dat God dat van hen vraagt.'

Bekijk de uitzending

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons