Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Aanslagen op christenen in Damascus

Tientallen doden na ontploffing krachtige autobommen

in Christelijk Nieuws

Twee bomaanslagen hebben woensdagochtend zeker 34 mensen gedood in een buitenwijk van Damascus in Syrië. In deze wijk 'Jaramana' wonen vooral christenen die eerder zijn gevlucht voor het geweld. De wijk heeft geprobeerd zich buiten de Syrische burgeroorlog gehouden, maar de laatste tijd is hier ook de strijd doorgedrongen. Volgens Syrische media staat de wijk bekend als "loyaal aan president Bashar al-Assad."

Sinds eind augustus is Jaramana vier keer het doelwit van aanslagen. In totaal zijn er in Syrië meer dan 40.000 mensen om het leven gekomen vanaf het begin van de burgeroorlog vorig jaar maart. De bloedige strijd begon destijds met een massaal protest tegen Assad.

De Syrische christenen vormen met ongeveer 10 procent een minderheid in Syrië. Soennitische moslims vormen 77 procent van de bevolking en de belangrijkste figuren van het regime van president Bashar al-Assad zijn alawieten. Dat is een variant van de sjiitische islam.

Bron: Reuters/ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons