Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Raad van Kerken richt brief aan formateurs PvdA en VVD

in Nieuws

De Raad van Kerken in Nederland pleit voor een "dienende en zichtbare aanwezigheid van de religies in het publieke domein". Dat schrijft de raad vandaag in een brief aan de formateurs van PvdA en VVD. Met deze brief wil de Raad haar betrokkenheid bij het maatschappelijke vraagstukken laten zien.

De Raad noemt het "essentieel – in de lijn van het rapport Geloven in het publieke domein van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid -  om godsdienstvrijheid en democratie te onderbouwen in Nederland. Zo’n beleid maakt het appel geloofwaardig op bescherming van rechten van religieuze minderheden in andere landen, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten". Zo staat te lezen op de website van de kerkenkoepel. 

De brief gaat daarnaast in op thema’s als armoede, vluchtelingen en economie. Ook wordt in de brief gerefereerd aan de eerdere inzet op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en het belang om het aantal koopzondagen niet ongebreideld te laten groeien.

De Raad van Kerken heeft een traditie ontwikkeld om bij elke formatieperiode van een nieuw kabinet een brief te richten aan de formateurs en de politieke partijen.

De hele brief is hier te lezen.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’