Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Protestantse Kerk start 'internetkerk'

in Nieuws

De Protestantse Kerk (PKN) is bezig met het opzetten van een ‘digikerk’, een kerk op internet. Hiermee slaat ze een nieuwe weg in. Het past volgens de projectleiding bij het missionaire karakter van de kerk: "daar zijn waar de mensen zijn".

Onder de titel Mijnkerk.nl experimenteert de nieuwe internetkerk met de vraag of een kerkelijke gemeenschap opgebouwd kan worden rondom een website. De basis wordt hierbij gevormd door een interactieve website die volop in verbinding staat met verschillende sociale netwerken. De digikerk wil een online community rond het christelijk geloof worden waar mensen terecht kunnen met hun vragen en hun geloof. Maar ook een plek waar zij emoties en twijfels kunnen delen. En dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

De internetkerk moet een pioniersplek worden Maar ook een plek waar nieuwe doelgroepen worden bereikt. Namelijk: mensen die niet (meer) in de kerk komen, op plaatsen waar de kerk niet of nauwelijks is vertegenwoordigd. Daarbij wordt de focus gelegd op de ‘moderne burgerij’, mensen die behoefte hebben aan steun en zorg, en aan rituelen op de sleutelmomenten in het leven.

De 'digikerk' is op dit moment nog volop in ontwikkeling.

 

Bron: www.mijnkerk.nl

Foto: Salvatore Vuono, freedigitalphotos.net

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Pastoor Verkampen en de koffiekan

Pastoor Verkampen en de koffiekan

Blog van Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

11 oktober 2018
Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale