Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bestaat de hel nog?

Infographic: christenen anno 2012 over hemel en hel

in Geloven

Een verzengende vuurzee met duiveltjes in rode trainingspakken, inclusief drietand. Het beeld van de hel van een middeleeuwse christen kwam daar aardig in de buurt. De hel was de plaats voor hen die niet in geloof wilden buigen voor God en Zijn Christus. Kijken christenen anno 2012 nog hetzelfde tegen dit leerstuk van de kerk aan? Of is er iets veranderd?

'De hel onder vuur' is de titel van het opinieonderzoek onder christenen in Nederland, in opdracht van de EO en het Nederlands Dagblad. En wat blijkt? Lang niet elke christen gelooft nog in het bestaan van de hel. Slechts 15% van de Rooms-Katholieken en 36% van de PKN-protestanten denkt nog dat de hel bestaat. Daarentegen is het geloof in een eeuwige hel onder evangelische christenen het hoogst: 83%. Ze worden direct gevolgd door de gereformeerden met 67%.

Infographic: de hel in cijfers

Hele onderzoek lezen? Download het onderzoek (PDF).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Het dodelijkste dier ter wereld: waar is de mug goed voor?

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018
Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Nieuwe cursus leert leven te spiegelen aan dat van Jezus

geloofsvragen 6 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’