Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Tekenend: Lucas Kramer

in Mediatips

Lucas Kramer (38) is een graag gehoorde en geziene gast in Nederland Zingt. De Urker zanger is getrouwd en vader van vier kinderen.

Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
“Dan zou ik willen werken binnen het maatschappelijk werk of in de gehandicaptenzorg.”

Welk compliment blijft je bij?
“Mensen kunnen nog zo overtuigend tegen mij zeggen dat ze van mijn stem genieten, maar het mooiste compliment dat ik gehoord heb, is dat er iets in hun leven ten goede is veranderd door die liederen; dat die hen tot troost en houvast zijn.”

Met welke karaktertrek drijf je anderen tot wanhoop?
“Misschien met mijn ongeduld en dat ik soms te snel beslissingen moet nemen, waardoor mensen zich vergeten kunnen voelen.”

Op welk dier lijk je?
“Op een olifant, een kuddedier. Dat sociale heb ik ook: ik houd van veel mensen om me heen, maar ben ook begaan met die ander. Een olifant is ook zo’n zorgdrager.”

Met wie zou je graag een dagje willen ruilen?
“Met premier Mark Rutte. Ik zou graag willen weten hoe hij het beleeft dat er zoveel om hem heen gebeurt, en dat hij zo’n zeer drukke agenda heeft. Én ik zou een realistische kijk op die functie willen krijgen.”

Hoe blijf je in conditie?
“Ik was begonnen met trimmen, hardlopen, maar door mijn volle agenda raakt dat zomaar naar de achtergrond.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Ik ben vrij snel emotioneel geraakt, en kan ontroerd worden van een prachtig stuk muziek. Maar echt huilen heb ik gedaan rondom het overlijden van mijn vader. Toen was het bijna niet meer te stoppen.”

Wat is geluk voor je?
“Dat zijn voor mij de momenten dat ik ’s avonds laat nog even bij het bed van mijn kinderen sta en hen zie slapen. Voor mij de ultieme momenten van geluk!”

Ben je bang voor de dood?
“Ik ben absoluut niet bang voor de dood, want ik ga naar Jezus! De enige moeite en angst voor mijn sterven ligt in het moeten loslaten van mijn vrouw en kinderen, of dat ik zou sterven zonder dat ik afscheid van hen heb kunnen nemen. Maar God zal daar ook weer genade voor geven.”

Hoe is jouw gebedsleven?
“Gebed is voor mij echt de contactlijn die ik met God heb. Voor Bijbellezen heb ik wel een vaste tijd, maar voor bidden niet echt. Dat doe ik op verschillende momenten op de dag. Als ik bid, zit mijn gevoel daar helemaal in.”

Waar heb je spijt van?
“Veertien dagen voordat er foto’s werden gemaakt voor het cd-hoesje van Vroeger wordt later, heb ik mijn hoofd kaal laten scheren. Dat deed ik vanwege de temperaturen in Afrika, waar ik kort daarna met WorldVision naartoe zou gaan. Ik heb er zoveel commentaar op gekregen, dat ik er spijt van heb.”

Welk programma moet direct van de buis verdwijnen?
“Spuiten en slikken van BNN. Er gaat een verkeerde stimulans van uit; het zet jongeren aan tot experimenteren met seks en drugs. Maar ook programma’s als Paranormale kinderen op SBS 6, en Oh, oh Cherso op RTL 5 vind ik echt de teloorgang van de Nederlandse televisie. Waar is onze moraal gebleven?”

Wat weet bijna niemand over je?
“Ik houd heel erg van koken en experimenteren in de keuken! Ik ben een echte Bourgondiër.”

Tekst: Hans van de Beek
Beeld: Thomas van Oostrum
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons